Hoofdmenu

Actueel

Bart van U.

Drie jaar geleden werd Bart van U. veroordeeld tot tien maanden, waarvan vier voorwaardelijk, voor verboden wapenbezit. Op grond daarvan had er een DNA-profiel gemaakt moeten worden, niet gebeurd om onverklaarbare redenen. Vervolgens gaat hij zelf in beroep. Het OM eist wederom tien maanden.  Maar het hof acht hem een gevaar voor de maatschappij en voor zichzelf en legt hem drie jaar op.  En wat gebeurt er dan? De advocaat-generaal, het OM dus,  voert de straf niet uit.  Nee, want Bart gaat in cassatie. Hij mag de procedure in vrijheid afwachten. Verbazingwekkend! Ik wist niet dat dat kon. Het hof legt een straf op en die wordt gewoon niet uitgevoerd! 

 

Kennelijk  vond Bart dit zelf ook niet zo een goed idee, want vervolgens meldt hij zich zelf bij de politie, omdat hij nog een straf uit te zitten heeft. Hij wordt daar twee dagen onderzocht en weer naar huis gestuurd. Niks aan de hand met die man! Waarom zouden we hem dan opsluiten voor drie jaar? Oké, Bart gaat naar huis.

Het staat natuurlijk nog niet echt vast dat hij  Els Borst vermoord heeft en ook van de moord op zijn zuster wordt hij alleen maar verdacht. Hij zit inmiddels wel vast, dat wel en zijn DNA is ook afgenomen. Nu wel. Als dat eerder was gebeurd, zou dat de moord op Els Borst misschien niet hebben kunnen voorkomen, maar wellicht had zijn zuster dan nog geleefd. En dan heb ik het nog niet over wat er (niet) gebeurd zou zijn, als hij gewoon zijn straf had uitgezeten…

Tot slot, wie denk je dat er onderzoek instelt naar de gebeurtenissen? Het OM!!!

 

Miriam Vaz Dias                                                                                                                                                                                                           

Plaats reactie