Hoofdmenu

Het mediterrane draaigatje, daar kan geen Trump of Baudet tegenop!

 draaigatje shutterstock

Pesten mag niet, maar een beetje plagen moet je tegen kunnen. Zo leerden wij dat vroeger. Beestjes kunnen kriebelig zijn, maar diertjes klinkt lief, vind ik. Dus wat kan het bezwaar dan zijn tegen plaagdiertjes? Nou dat zal ik je vertellen: ze rukken op! Er komen er steeds meer van, en dan niet eens gewone plaagdiertjes nee, INVASIEVE EXOTEN. Als Trump dát hoort, heeft hij het ineens

Onze Appie gaat verbouwen…

 AH

Het is zaterdagmorgen en dus tijd voor de ‘grote’ Albert Heijn. De andere dagen van de week nemen we die moeite niet. Als we goed ons best gedaan hebben op zaterdag, is het onzin om naar de andere kant van de stad te rijden om vervolgens thuis te komen met een pak yoghurt of een paar stukjes fruit. De Jumbo verderop in de straat volstaat prima en voor het milieu scheelt het toch ook weer.

Meestal gaan we samen, vandaag doe ik de boodschappen alleen. Als ik er bijna ben,

Sam en Mozart

 Paco en Mozart

Het is weer Boekenweek en dat heeft altijd iets feestelijks, vind ik. Nóg meer recensies in de krant, bladzijden vol nieuwe boeken, heerlijk. Voor mij was het echter vorig weekend al het feest der boeken. Kinderboeken dan wel te verstaan. Sam was hier, een jaar en acht maanden inmiddels en gek op boeken. Het zit absoluut in de genen. We hadden al een hele stapel klaarliggen, Nijntje in vele variaties, dierenboeken in soorten en maten en een boek met versjes. Hij vindt ze allemaal leuk, maar Sam heeft zo zijn eigen favorieten. Liefst boeken waar geluid uit komt! Echt waar, die zijn er tegenwoordig ook al.

Goodbye Facebook

 FBgoodbye©peppermintsoda.co.uk

Drie weken geleden ongeveer, op 8 april om precies te zijn, hakte ik de knoop door. Arjen Lubach gaf me het laatste duwtje. Geen Facebook meer voor mij. Eigenlijk was ik het ook al een poosje zat. Steeds meer reclames, steeds meer informatie over bekenden en bekenden vàn bekenden. Over wat zij allemaal leuk vonden en dus geliket (wat een woord!) hadden. Slimme sommetjes, waarvan gedacht wordt dat je het antwoord fout zult hebben en die je dan toch gaat oplossen omdat je ervan overtuigd bent dat jij dat natuurlijk perfect kunt doen.

Mies, kruidenier Kilsdonk en het luciferdoosje

 luciferdoosje

Het is de laatste dag van februari, de zon schijnt, de lucht is blauw met hier en daar wolken als witte watten. Je zou zeggen, ideaal weer voor een wandelingetje. Maar ik blijf lekker binnen. Het is -6° en zoals Marco Verhoef gisteren al aankondigde, snijdend koud. Het waait behoorlijk zo te horen, maar de bomen zijn nog kaal, dus je ziet het niet. De sneeuwklokjes die er gisteren nog voorjaarsblij bij stonden, zijn nu gaan liggen en de rododendron heeft het zo koud, dat hij zijn blaadjes heeft opgerold.

Ik zit achter mijn scherm met de bedoeling een stukje te schrijven.