Hoofdmenu

Diverse

Gezonde keus?

Gezonde keus?

Als tweedejaars AOW-er weet ik het, gezond blijven, dát is de boodschap . Vrolijk dartelende, frisse en vooral slanke  vijfenzestigplussers laten me elke dag via de media zien hoe dat moet. Geen vette hap, maar veel groente en eventueel een klein stukje mager vlees, geen ijs, maar biologische yoghurt. En niet te veel koolhydraten, want daar word je maar dik van. Vezels moeten wel. Maar dan wel liefst glutenvrij. Wat zijn dat eigenlijk, gluten? Heb ik daar ooit last van gehad? Welnee, onzin, ik weet niet eens waar die in zitten! En al die dure pitjes en zaden hoef ik ook niet.

 

Boodschappen doe ik op de fiets, ook dat helpt en ik ga hoogstens twee keer in de week naar de supermarkt. De andere dagen winkel ik bij de plaatselijke groenteboer, bakker en slager. Zij betrekken hun producten van leveranciers in de buurt, als dat mogelijk is. Heeft het milieu er ook nog wat aan.

Maar alleen goed eten is niet voldoende, bewegen, dat is pas echt gezond. Ook dat doe ik dus. Twee maal in de week naar de fitness en een keer zwemmen. Wat zeg je me daarvan!  Ik doe er toch echt alles aan.

Nu kreeg ik een paar maanden geleden een mailtje van Menzis mijn zorgverzekeraar. Ook die denkt aan mijn welzijn. Tja, want als ik gezond blijf, heb ik mijn verzekering niet nodig en dat willen ze graag hoor, die jongens!  En ze hebben er ook wat voor over. Ze beloofden mij dat zij korting zouden geven op de sportschool, als ik regelmatig zou gaan sporten. Nou, dat is gauw verdiend, dacht ik nog, want sporten doe ik al! Maar ik moest nog wel even geduld hebben, voor het eind van het jaar zouden ze laten weten hoe of wat.

Vandaag kreeg ik bericht en wat denk je? Jammer hoor, maar mijn sportschool zit niet in de juiste organisatie en ik krijg geen korting. Nee, want van sporten bij mijn sportschool blijf ik kennelijk niet gezond! Nou zit ik toevallig bij een heel goede sportschool, met kundige begeleiders. Wat heet, hij is zelfs uitgeroepen tot beste sportschool van de regio. Maar nee, voor Menzis doen zij het niet goed genoeg. Zouden ze bang zijn dat ik daar niet fit bij blijf? Of is het een kwestie van contracten? Hoe dan ook, ik ben niet van plan naar een andere te gaan, ik blijf hier gezond bij.

Veel gelezen over vrije artsenkeuze de afgelopen weken, maar vrije sportschoolkeuze?  Niet bij Menzis in elk geval.

Miriam Vaz Dias  

Plaats reactie