Hoofdmenu

Diverse

Lea,

 leamaart2017mijn dochter wordt moeder

Het heeft even geduurd, maar nu mag het eruit. Mijn dochter wordt moeder! Uiteraard wist ik het al even, maar er over schrijven, dat toch maar liever niet. De social media waren niet op de hoogte, niks daarvan, al dat gedoe, ze horen het nog wel. Maar vandaag stond het op Facebook. Geen radiostilte meer, iedereen mag het weten.

Maanden lang schreef ik over van alles en nog wat, Trump, verkiezingen, mijn eerste yogales en nog veel meer, terwijl ik eigenlijk maar één ding wilde schrijven: mijn dochter wordt moeder! We zagen haar optreden, ze zong en speelde gitaar of er niets aan de hand was, er werd geklapt, er werden cd’s gekocht en ik kon alleen maar denken aan dat kleine mensje daarbinnen, dat dat ook allemaal hoorde. Sterker nog, dat hoorde de gitaar en haar stem vast nog beter dan wij!

Ik had al een zoon die vader werd en dat was heel bijzonder. Ik zie hem nog staan, in die kamer in het ziekenhuis, met zijn hoedje op en zijn dochter in zijn armen. Mijn kind met een kind!  En een paar jaar later, mijn kleindochter met een echo op Skype om ons te laten zien dat ze een broertje zou krijgen.

En toch is dit weer anders. Nu pas begrijp ik goed wat die andere oma toen ervaren heeft. Je dochter geeft letterlijk het leven door dat jij haar gegeven hebt. Kan het nog mooier? Men zegt altijd wel: “Je kunt niet een beetje zwanger zijn”. Maar het kan hoor, ik voel me een beetje mee-zwanger in elk geval. Eerlijk gezegd is het vaak het laatste waar ik nog aan denk als ik ga slapen. En als ik ’s morgens wakker word? Precies! Dan is het er ook weer.  

Al die social media, ach ze kunnen heel vervelend zijn, ik weet het. Maar als je mee-zwangere oma bent, bestaat er niets mooiers dan een echootje via WhatsApp of een geluidsopname van zo’n piepklein kloppend hartje ook al via de telefoon.

Oma worden of zijn, het lijkt wel wat op verliefdheid, je bent niet helemaal toerekeningsvatbaar. Dus mocht ik in de komend tijd rare dingen schrijven, dan weet je hoe het komt.

Miriam Vaz Dias

Reacties   
0 #1 Liesbeth 01-04-2017 07:45
Mooi bericht! Geniet er maar van als oma in spé zijnde.
Citeer
Plaats reactie