Hoofdmenu

Diverse

Voor Sam

 weblogsam

Ach kleine man, je moest eens weten

Er wordt met spanning op jou gewacht.

Je houdt me bezig, bent aanwezig,

Maakt dat ik glimlach naar de nacht.

 

Ik wil teentjes tellen,

Je haartjes ruiken,

Duizend kusjes op je wang

Je naam wil ik weten,

Beschuitjes eten

Het wachten duurt me veel te lang.

 

Maar daar heb jij niks mee te maken.

Jij komt als je er klaar voor bent.

Geen agenda, geen programma,

Jij bepaalt het juiste moment.

 

Maar als je er bent,

Dan zal ik komen,

Kusjes geven op je wang

Beschuitjes eten

Je naam zal ik weten

En ik zal van je houden, een leven lang.

 

Geboren worden in 2017, om precies te zijn op 14 juli. Dat kan, sterker nog, ik ken iemand die dat deed! Hij heet Sam Cosmo van Summeren en ik ben zijn oma en ik mag gewoon Sam zeggen.  Hij heeft de spanning er lang ingehouden, maar nu is hij er dan.

 Jij Sam, hoeft je nog nergens zorgen om te maken. Je mamma en pappa zorgen voor jou en jij mag er lekker van genieten, maar ik werd aan het denken gezet, want….

Geboren worden in 2017 betekent misschien wel:

Dat je van 2021 tot pak weg 2036 naar school gaat. Hoe ga je dan? Op een fiets, met je tas en een broodtrommeltje? Eigenlijk hoop ik het wel, want met je vrienden samen naar school fietsen, in het zonnetje, of kletsnat thuiskomen en je natte spul gewoon van je af laten vallen, is veel leuker dan een virtuele klas met kant-en-klaar voedsel uit de muur.

Dat de lucht schoner zal zijn als jij naar school gaat, dat luchtvervuiling jou niet verhindert om lekker buiten te spelen, te voetballen op een pleintje, of je te verstoppen in een bos. Zwemmen in de zomer en in de winter schaatsen, liefst op natuurijs. Omdat we ons best gedaan hebben voor een schoner milieu en de temperatuur niet gestegen is. Want zo’n overdekte vierhonderdmeterbaan is wel leuk, maar je leert er nooit bochtjes naar rechts rijden.

Dat je in 2035 voor het eerst naar de stembus mag. Als er dan tenminste verkiezingen zijn, want die zijn er niet elk jaar natuurlijk, misschien moet je dan wel wachten tot 2037 of zo! Moet je daar dan nog voor de deur uit, of doe je dat op je tablet? Ach wat ouderwets, die heb je dan ook niet meer natuurlijk. Je tikt gewoon op je horloge en klaar.

Verder hoop ik voor jou dat jouw vriendjes en vriendinnetjes alle kleuren van de regenboog hebben en dat iedereen gewaardeerd wordt om wie hij is en niet om het hokje waar hij toevallig in past. Dat mensen die dat nodig hebben op hulp kunnen rekenen, of ze nou ziek zijn, als vreemdeling hier binnen komen, of om andere redenen. Misschien kun jij daar straks wel aan bijdragen.

Volgens de wetenschap is de kans  groot dat je de overgang naar de volgende eeuw zal meemaken! Daar zal ik niet bij zijn, neem ik aan, maar ik hoop je nog heel lang te kunnen volgen.

oma Miriam

Reacties   
0 #6 Dini Van de Ven 31-07-2017 15:51
Wow Miriam, wat mooi! En wat een lief gedichtje. Ik ben net zo in de wolken als jij. Fijn om samen met jou de oma te zijn van dit prachtig nieuw mensje.
Liefs van de andere oma.
Dini
Citeer
+1 #5 Mieke van der Leij 18-07-2017 10:07
Van harte gefelieiciteerd, Miriam! Prachtig gedicht en wat een vreugde, zo'n mooi nieuw leven. Je maakt nu hoogtes en dieptes mee...
Citeer
+1 #4 Liesje 17-07-2017 23:31
Wat heb je dit mooi onder woorden gebracht! Ik ben echt onder de indruk! Dikke kus!
Citeer
+1 #3 Els Copini 17-07-2017 22:36
Wat geweldig .niets mooiers dan een kleinkind,hartelijk gefeliciteerd!
Groet van Els
Citeer
+1 #2 Marijke van den Hoek 17-07-2017 22:14
:roll: Gefeliciteerd Oma Miriam. Geluk en verdriet in je leven. Zo heb ik nog niet vooruit gekeken naar het leven van mijn kleindochter, ik kan haar alleen maar hetzelfde toewensen en hoop ook dat ik haar vele jaren kan volgen.
Citeer
+1 #1 Joke 17-07-2017 22:10
Prachtig Mirjam, zo lief geschreven voor Lea's zoon.
In gedachten bij jullie.
Citeer
Plaats reactie