Hoofdmenu

Recepten

Kippenlevertjes met broccoli, kerrieroom en rode ui

 

Ingrediënten voor vier personen

1 flinke ui, of 2 kleintjes

1 eetlepel olijfolie

2 tenen knoflook

250 gram kippenlevertjes, uitgelekt, in stukjes gesneden en daarna drooggemaakt met een stuk keukenpapier

250 gram kastanjechampignons, niet te groot, anders halveren

2 stronken broccoli

1 eetlepel Garam Masala (Jonnie Boer) en zout naar smaak

Pasta

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Verwarm de olijfolie en laat de ui en de knoflook zachtjes sudderen tot de ui glazig is. Voeg na een paar minuten de Garam Masala toe en laat even meebakken tot de geurvrijkomt. Voeg de levertjes toe en laat die ook meebakken.

Terwijl de uien zacht garen, de broccoli in niet te grote roosjes verdelen. De stelen bewaren voor een soepje, of wat bijsnijden en opknabbelen tijdens het koken. De broccoli 4 á 5 minuutjes koken en afgieten. Water opvangen, hierin kan de pasta gekookt worden, eventueel met een bouillonblokje.

De champignons met een klein beetje olie in een afgedekt pannetje vijf minuten laten stoven. Meng een eetlepel crème fraîche en 100 ml kookroom.

Voeg uien, levertjes, broccoli en champignons samen in een pan, doe de room erbij en eventueel wat peper en zout naar smaak.

Serveren met pasta.

Eet smakelijk!

Miriam Vaz Dias

P.S. Wil je het liever vegetarisch vervang, de levertjes dan door vegetarische kipstuckjes

Plaats reactie