Hoofdmenu

Recepten

BBK, Betty’s boterkoek

 boterkoek 768x271© Culy.nl

Ingrediënten:

250 gram boter

300gram bloem

225 gram suiker

½ tl zout

1 ei

Boter en ei op kamertemperatuur brengen. Oven voorverwarmen op 200 graden. Meng boter en suiker in de deegkom. Voeg eiwit toe. Als het ei is opgenomen, bloem en zout toevoegen. Als alles goed vermengd is, het deeg verder met de hand kneden. Bakvorm invetten. Deeg over de vorm verdelen, eventueel amandelen als versiering aanbrengen. Eigeel goed uitsmeren over de bovenkant.

Vorm in het midden van de oven, na 20 minuten kijken of de kleur goed is, anders nog een paar minuutjes geven.

Vorm uit de oven, een beetje laten afkoelen en in stukjes snijden, liefst in de vorm. Verder laten afkoelen en in een gesloten trommel bewaren.

Aldus Betty!

Reacties   
0 #1 Miriam Creveld 09-04-2020 22:53
Dit is echt de lekkerste boterkoek die er bestaat. leuk dat je hem zo genoemd hebt. :-)
Citeer
Plaats reactie