Hoofdmenu

Recepten

Gestoofd lamsvlees met vijgen en rode wijn

Dit recept vond ik op Smulweb.nl . Een website die mij regelmatig inspireert. Ik maak het ongewijzigd en met succes, moet ik zeggen. Mijn gasten smullen er echt van.

  • JOODS HOOFDGERECHT
  •  60-120 MIN.

INGREDIENTEN 8 PERSONEN

1,5 kilo dobbelstenen lamsvlees (of geit, hert, rund)
3 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
500 ml. rode wijn
300 ml. water
2 theelepels mosterdpoeder
2 theelepels koriander
2 theelepels komijnpoeder
250 gram gedroogde gehalveerde
vijgen (of abrikozen)
zout naar smaak

Een heerlijk joods gerecht geïnspireerd op Rebekka's stoofpot uit Genesis 27:6-9

Bereidingswijze

Bak het vlees in een braadpan aan alle kanten bruin in olijfolie. Knijp de knoflook fijn boven het vlees en laat het 3 minuten meebraden. Voeg wijn, water, kruiden en vijgen toe. Breng aan de kook en laat 90 minuten zachtjes stoven. Grote stukken vlees moeten 2 uur stoven.
Voeg zout naar smaak toe.

Serveertips

Serveren met bulghur en sla met rozijnen.

Van realbianca op www.Smulweb.nl

Plaats reactie