Hoofdmenu

Recepten

Gebakken appeltjes met boerenjongens en roomijs

 

Onderkant formulier

Ingrediënten

  • 8 bolletjes vanilleroomijs
  • 2 friszure appels (liefst goudreinetten)
  • wat poedersuiker
  • 3 eetlepels boerenjongens
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • Kaneel

Bereiden

Voorbereiding:

Schil de appels en snijd ze in dunne partjes. Verwarm de boter in de pan en doe de appelpartjes erbij. Laat ze 2 minuten bakken. Strooi er ruim kaneel over en schud er even de poedersuikerbus boven. Voeg de boerenjongens erbij en zet het vuur uit. Deksel op de pan en rustig laten staan. In een droge koekenpan de amandelen even laten kleuren. De suiker erover strooien, omschudden en ook wegzetten.

Bereiding: Zet de pan met de appeltjes nog even op om ze te verwarmen.

Doe op elk bordje twee bolletjes ijs, verdeel de appeltjes erover en strooi er tot slot wat amandelschaafsel overheen. Direct opdienen, dan zijn de appeltjes nog warm!

Miriam Vaz Dias

Plaats reactie