Hoofdmenu

Recepten

Zalm/tonijnschotel met wasabiroom

 

Onderkant formulier

Ingrediënten

  • 250 gram tonijnmoot
  • 250 gram zalmfilet
  • 2 stronken broccoli, stelen voor een soepje bewaren!
  • 500 gram krieltjes
  • 1 eetlepel Becel light
  • 1,5 dl light room
  • 1,5 dl magere yoghurt
  • peper & zout, eventueel wat bindmiddel
  • 3 theelepels wasabipasta, of wat meer, naar smaak (uit een tube)

Bereiden

Haal de stronken van de broccoli, en verdeel de rest in mooie roosjes. Kook ze vervolgens 6 minuten en spoel ze onder koud water af. Uit laten lekken. Eventueel stomen, dan hoeven ze niet uit te lekken! Krieltjes 15 minuten in de schil koken, wat laten afkoelen en indien gewenst eenmaal doorsnijden. Niet schillen!

Snijd de vis in blokjes, niet te klein. Verhit in de wok een eetlepel Becel light bakolie en bak hierin de vis. Bak in een andere pan ondertussen de krieltjes even aan tot ze kleur hebben.

Voeg broccoli en aardappeltjes bij de vis en schep voorzichtig om.

Doe de yoghurt, lightroom en wasabi in een kommetje en meng een en ander goed. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Voeg de saus bij vis en de rest. Doorwarmen. Eventueel een beetje binden met Allesbinder of maïzena. Daarna opdienen. Een tomaten-/komkommersalade is er heerlijk bij.

Miriam Vaz Dias

Plaats reactie