Hoofdmenu

Recepten

Gember-aspergesoep met kreeft

 Gember aspergesoep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

1 eetlepel boter

2 eetlepels bloem

1 liter aspergekooknat

2 tl gemberpoeder

1 el Japanse soja

1 el droge sherry of droge witte wijn

4 el kookroom

1 blikje kreeftenvlees (krab of garnaaltjes mag ook!)

1 eierdooier

Boter smelten, bloem toevoegen en roeren tot die opgenomen is. Eerst een klein scheutje kooknat toevoegen en laten opnemen, geleidelijk de rest van het kooknat erbij. Een minuut of vijf laten garen. Meng de kruiderijen, de soja, de room en de sherry door elkaar in een beker. Voeg een paar eetlepels van de soep toe, goed doorroeren en dan aan de soep toevoegen. Het losgeplukte kreeftenvlees toevoegen, denk eraan de kraakbeentjes te verwijderen en dan nog een minuut of tien op een laag pitje laten doorwarmen. Voeg voor het opdienen de losgeklopte eidooier toe. De soep mag niet meer koken als het ei is toegevoegd.

Een simpel stukje stokbrood of een geroosterd boterhammetje erbij.

Eet smakelijk,

Miriam

Afkomstig uit mijn oude vertrouwde Menu-kookboek

Plaats reactie