Hoofdmenu

Politiek

Kinderen zouden de VVD links (of rechts) laten liggen!

KinderenTK ©AD.nl

Vanmorgen vroeg Jan Ettema uit Zwolle zich in de Volkskrant af, of het geen tijd werd voor een bindend referendum. Maar dan een, zoals we het nog nooit beleefd hebben. Een kinderreferendum . Het ging uiteraard over wel of niet zwarte Piet. Ik vond dat een heel goed idee. Ik denk, als je kinderen ernaar zou vragen, zij het prima zouden vinden als Piet wit, groen of paars op de boot zou staan. En zeker als ze zouden weten dat kinderen van dezelfde leeftijd als zij zelf, zich dan ook feestelijk zouden kunnen voelen. Kinderen zijn namelijk van nature veel socialer dan volwassenen. Ja, ik weet het, die zijn ook als kind begonnen, maar in de groei naar volwassenheid hebben ze te veel vooroordelen gehoord. Van wie? Van de grote mensen natuurlijk.

Arjen Lubach en Klaas Dijkhoff, hoe krijg je ze bij elkaar!

 Lubach© Twitter.com

Jarenlang is het taboe geweest. Kernenergie, een vies woord was het, een gevaarlijke vorm van stroomopwekking, duur en bedreigend. Want wat doe je met het afval, dat nog duizenden jaren een gevaar blijft en als er iets mis gaat? Het hoeft geen tsunami te zijn, maar zo’n centrale kan ook andere beschadigingen oplopen. Zijn we dan ons leven nog zeker?

Het zijn legitieme vragen die men zich al jaren stelt.

Rutte moet beter op de ‘kleintjes’ passen!

koffertje miljoenennota © De Derde Kamer

Hoera!! Volgend jaar gaat 96 %  van de Nederlandse bevolking er financieel op vooruit. Niet gek hoor, het gaat goed met de economie en dat gaan we merken! Kranten en andere media strooien met koopkrachtplaatjes, dat zijn tabelletjes waarop je kunt zien wat het voor jou gaat betekenen. Interessant hoor, ik zoeken, maar onze situatie klopt natuurlijk nooit helemaal met wat de economen in hun voorbeelden hebben opgeslagen. Nou ja, we zien het wel, op vakantie gaan van de verhoging zit er niet in, vermoed ik, maar dat hoeft ook niet, wij hebben niet te klagen. De gepensioneerden delen trouwens in de feestvreugde dit keer. Ik heb begrepen, voor het eerst sinds jaren.

Al is het fake news nog zo snel...

RuttebScreenshot De Monitor / KRO-NCRV 

 

Donald Trump noemt het fake news, dat wat de pers zoal over hem schrijft en zegt. Je zou het graag geloven, maar helaas het meeste is gewoon waar! De president zelf vertelt gemiddeld zeven keer per dag een leugen, heeft The Washington Post, een toch betrouwbare krant, voor de lezers uitgerekend. In Nederland is de pers over het algemeen niet zo van het nepnieuws, al begin ik soms te twijfelen. Niet zo zeer aan de pers, maar aan het nieuws dat die ons brengt.

Neem nou de VVD. Het ene bericht is nog niet eens te bevatten, staat het volgende er alweer.

Een nieuw Blok aan het VVD-been

Stef Blok e1531988955454©NOS

Nog geen half jaar geleden trad Halbe Zijlstra, VVD-er, terug als minister van Buitenlandse Zaken. Een zware teleurstelling voor de minister-president en de rest van zijn partij. Maar ja, moet je maar niet zeggen dat je in de Datsja van Poetin geweest bent als dat niet zo is. Los van dat feit, ik had nooit zo veel vertrouwen in hem. Weinig ervaring in de diplomatie en regelmatig ronduit bot. Nee, zijn opvolger zou het vast beter gaan doen. Zoals Stef Blok zich presenteerde toen hij op huisvesting zat. Nooit uit op eigen succesjes, integer, bescheiden. Ook hij had weinig diplomatieke ervaring, maar dat leerde hij vanzelf wel.

Ja en dan gebeurt dit. Ik wil niet zeggen dat ik hem op een voetstuk had staan, dat zou overdreven zijn, maar als er één VVD-er was, van wie ik dacht dat hij op de goede plek zat, was hij het wel.