Hoofdmenu

Pauw & Jinek, ik ga ervoor zitten!

 pauwenjinek2

Het is ’s morgens al weer vroeger licht en aan het einde van de middag hoeft de lamp ook nog niet aan. De dagen lengen, zegt men dan. Hoe komt het dan toch dat ik de laatste maand steeds meer tijd te kort kom? Als ik opsta zit er ongemerkt al een plannetje in mijn hoofd van wat ik die dag wil doen. Lezen, sporten, spelletje Wordfeud, Mahjongetje, column (kollumpje/columnpje?) schrijven misschien en dan natuurlijk dat wat nodig is om het huishouden draaiende te houden.  Moet allemaal kunnen, zou je zeggen. Normaal gesproken kan dat ook, maar op dit moment lukt het niet.

Hoe dat komt? De kranten! Die kosten mij veel meer tijd dan anders. De Kamerverkiezingen werken op mij verslavend. Ik wil eigenlijk alles lezen, wat Pechtold zegt en Krol, Rutte of Klaver. En als dat nou alles was, maar ik moet ook nog op internet het nieuws bijhouden, van Twitter tot NOS-journaal en van Facebook tot De Correspondent.

En als de dag dan bijna voorbij is, komen Pauw en Jinek. Daar gaan we dus nog eens uitgebreid voor zitten. Een paar politici aan tafel, een politiek journalist en een cabaretier. O ja en dan ook nog Jort Kelder of een andere BN’er. Daaromheen publiek, waaronder een groep uit een bepaald deel van het land. Eva en Paul gaan daar volgens mij overdag ook eens voor zitten. “Wie hebben we aan tafel en wie zullen we daar nou eens tegenover zetten”. Het moet wel een beetje vuurwerk geven natuurlijk. Oké, Rutte komt, wat zullen we doen, een stel PVV’ers uit Volendam, die weggelopen zijn bij de VVD? Nee, kan niet, die Volendammers zaten altijd al bij de PVV. Of mensen met bijstand uit Noord-Holland, die er bij hem weer op achteruit gaan? Nee, laat maar, te dicht bij Amsterdam, krijgen we dat weer. Weet je wat? We vragen die boze Groningers nog een keer, altijd een succes. Het werkte, ik had weer genoeg te lezen de volgende dag.

Gisteren was het de Internationale Dag van de Vrouw. Dus zaten er drie vrouwelijke politici, Sylvana Simons, Sharon Dijksma en Marianne Thieme. Een groot deel van de tijd ging het over het feit dat er nog steeds te weinig vrouwelijke fractievoorzitters zijn en dat er sowieso te weinig vrouwen topposities bekleden. Dat mag zo zijn, maar waarom daar nou niet eens over gepraat met de mannen die er de afgelopen weken zaten. Het leverde zo geen nieuws op.

Het gaf me wel de gelegenheid om het publiek te bekijken trouwens. Gooise vrouwen waren te gast, waaronder Joke. Ze was verdrietig en teleurgesteld. Jarenlang had ze als enige van haar VVD-familie op de Partij voor de Dieren gestemd. Tegen alle kritiek in, moedig hoor! Maar nu was ze verdrietig en diep teleurgesteld. Marianne Thieme had zich uitgesproken over het antikraakbeleid en daarvoor had ze niet op haar gestemd! Ze moest zich bij de dieren houden. Had ze net niet tegen “een gast wier naam ik niet eens wil noemen” (lees: Sylvana Simons! Verkeerde kleur soms?) gezegd dat je doelen moest stellen?  Eva, Marianne zelf én Jort probeerden het haar nog uit te leggen, dat je als partij ook een mening moet hebben over andere zaken dan je “core business” zoals Joke het noemde. Het mocht niet baten. De liefde van Joke was over.

Ik zal het missen na 15 maart, al die zinnige en onzinnige politieke items, maar ik houd vast tijd over!

Miriam Vaz Dias               9-3-2017

Reacties   
0 #1 Thijs Zuidemaq 19-03-2017 15:55
Miriam',

Ik vind de verkiezingen interessant. De gesprekspunten zijn veranderd in de loop der tijd. Links en rechts heeft een andere inhoud gekregen.

Ik ben verbijsterd dat Asscher slechts 9 zetels heeft gekregen. Merkwaardig vind ik dat Spekman vervolgens aftreedt.
Asscher heeft toch de debatten gedaan.
Ik vind niet dat hij moet aftreden. Daar hou ik niet van,
maar waarom dan Spekman wel.

groeten,

Thijs
Citeer
Plaats reactie